NET TÜRK - Türkiye'de 10 Mart'ta başlayan "Korona" günleri kapsamında bir takım tedbirler alınmaya başlamıştı ki...

Ünlü sanatçı Fazıl Say, 11 Mart'ta Urla'ya gitti.

Urla'daki karantina günlerinde  "Şahmaran", "2. Keman Konçertosu" ve “Karantina Günlerinde Bahar Sabahları”ı ortaya çıkardı.

Sonra 23 Nisan'da meclisin açılışının 100. yılına ithafen yazdığı "Şükran Türküsü" ve orkestra için yazdığı "Adagio" Urla günlerinin eserleri.

Ünlü sanatçı Urla'daki karantina günlerini yazdı.

Aslında hüzünlü bir ayrılış; Urla’da son günümüz...
.
64. Gün!
.
Artık çok özlediğimiz evimize, İstanbul’a dönüyoruz.
.
Ece ile 11 Mart’ta arabayla evden ayrılıp, buraya geldiğimiz sürecin sonrası; elbette aklımızın ucundan geçmeyecek bir süreç oldu.
.
Korona karantinası!
.
Sonuçta; ben ve eşim, özünde pozitife dönüşen bir deneyim yaşadık.
.
Önümüzdeki yıllara, hatta on yıllara hazırlık babında; korona salgını günlerinde sakin bir içsellik ile sanatımı yapmayı düşündüm. @doremusic buraya geldiğimizin hemen ertesinde, kaldığımız küçük eve, Türkiye turnelerimde kullandığım Yamaha konser piyanosunu getirdi. Bu iki ay boyunca, piyanomuz burada olmasaydı, ne yapardım bilmiyorum. doremusic’e sonsuz teşekkürler. @deryaozyurek
.
Pilates hocamız, çok değerli @konuralpdeniz; bize yepyeni sağlıklı bir yaşam yolu açtı.
.
Komşumuz Maestro @ibrahimyaziciofficial ve baldızım Ceyda’nın @ipinceisler nefis dostluğu, Ayten abla’nın eşsiz aşçılığı @ayten.simsek.904 bize iyi geldi burada.
.
Düşünün; 2020 yılı içinde planlanmış, yetmişin üzerinde konserim, gelecek yıllara ertelendi.
.
Hem Türkiye'de hem dünyada ölümler, acılar, sıkıntılar yaşandı. Büyük bir endişe yaşandı. Ben, her şey iyiye dönecektir umudu taşıyorum hâlen. Hayat normale dönecektir.
.
Son üç hafta, sadece Bach’ın 60 dakikalık baş yapıtı “Goldberg Çeşitlemeleri”ni çalıştım. Bu eseri burada öğrendim. Bütün gün çalışıyordum, eseri çok sevdim. Konser programlarıma koyacağımı tahmin edersiniz.
.
İlk 4-5 hafta, büyük bir ilhamla besteler yaptım. Mesela, Viyolonsel ve Orkestra için yazdığım,aynı zamanda bir bale eseri de olduğunu düşündüğüm "Şahmaran"... İlk seslendirilişi bu yıl gözüküyor. Konserlerin olabileceğini ümit ediyoruz.
.
Bir de çoğunu bitirdiğim "2. Keman Konçertosu" var. Konçertonun adı ilginizi çekecektir; “Karantina Günlerinde Bahar Sabahları”....
.
23 Nisan'da meclisin açılışının 100. yılına ithafen yazdığım "Şükran Türküsü" ve orkestra için de bir "Adagio"... Urla'da karantina günlerinin armağanı...

www.netturk.com.tr