NET TÜRK - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi ya...

Büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar, depremin hemen ardından kendilerini dışarı attı, vatandaşların birçoğu geceyi sokakta geçirdi.  

O kadar yoğun paylaşımlar yapıldı ki, deprem, sosyal medyanın da gündemine oturdu. 

Daha önce sosyal medya paylaşımlarıyla başı derde giren ve yoğun eleştiri alan sanatçı Berna Laçin de Twitter'da eleştirel bir paylaşımda bulundu.

Ünlü sanatçı bu paylaşımlarıyla da bir anda tepkilerin odağı haline geldi. 

LAÇİN NE PAYLAŞTI?

Berna Laçin twitter paylaşımında, depremin şiddetinin yanlış aktarıldığını söyleyerek "Bakın, yabancı kaynaklardan kontrol edelim daha yüksek verir, hatta birazdan 6.8 (6.89 aslında 6.9) indirilerek söylenir, bekleyin görün hep aynı. Hop güncelleme 6.5. Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor" dedi.

Depremden hemen sonra bir can kaybı yok diye açıklama yapılmasına da tepki gösteren Laçin, "Hep böyle yaparlar, önce 'can kaybı' yok, sonra alıştıra alıştıra... Sanki alışmak mümkünmüş gibi... Kesin rakamlar için ancak enkaz altında kimsenin kalmamış olması lazım!" diye yazdı.

KIZILAY'A SERT TEPKİ 

Berna Laçin, Twitter hesabından paylaşım yaparak yardım isteyen Kızılay'a da "Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak? Onca toplanan deprem vergisine ne oldu?" diyerek tepki gösterdi.

Twitter hesabından peş peşe paylaşım yapan Berna Laçin'i haklı ve yerinde eleştirileri için kutlayan da oldu tepki gösteren de.,

Tepki gösterenler  "İnsanlar depremden ölür, bunlar kinlerinden", "Ölen insanlar varken senin aklın nerede" ve "Bir tek insanımızın burnu kanamasın ben vergiye razıyım. Bu ne kepazeliktir" şeklinde paylaşımlarda bulundular.

DEPREM VERGİLERİ NEREDE?

Gelen tepkiler sonrasında kendisini savunan Berna Laçin ise paylaşımında şunları söyledi: "Trolleseniz ne olur! Siz istediğiniz kadar kapamaya çalışın, dünya yine de dönüyor, deprem başımızda keskin bıçak gibi sallanıyor! Gerçekler ortada! Ülke deprem kuşağında ve hiçbir önlem alınmadı bunca senedir! 21 yıllık deprem vergileri nerede o da bilinmiyor! Şeffaf olsun, bilelim."

www.netturk.com.tr