NET TÜRK - Türkiye 34 evladına ağlıyor. Hepsi asker, hepsi fakir fukara çocuğu ama hepsi de vatan evladı bu çocuklar, başka bir ülkenin, Suriye'nin İdlib toprakları için şehit oldular.

İdlib’deki hava saldırısı sonucu şehit olan 334 Mehmetçiğin ailesine acı haber ulaştı. Şehitler milyonların yüreğini dağladı.

Teğmen Mustafa Bayraktar (29): Acı haber, Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin annesi Edibe Bayraktar ve babası Yusuf Bayraktar’ın şehir dışında olduğu, eve dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehit Teğmen Bayraktar, törenle toprağa verilecek.

Piyade Astsubay Muharrem Öğütçü (25): Acı haber Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Köyde çobanlık yapan, 4 çocuk babası Ramazan Öğütcü, oğluyla 3 gün önce telefonda görüştüğünü belirterek “Bana dedi ki ‘Baba üzerimize yağmur yağıyor, ateşin içindeyiz.’ Sonra da bir daha haber alamadık. Bir kardeşi de Kayseri’de asker. Ne yapalım Allah’ın emridir, başımızın üstünedir. Vatan sağ olsun” ifadelerini kullandı. Şehidin dayısı Turan Yaprak da yeğeninin 3 yıllık asker olduğunu ve 4 ay önce nişanlandığını, nişanlısının Diyarbakır’da bulunduğunu söyledi.

Piyade Astsubay Çavuş Akif Akçadağ: Şehidin acı haberi, Kahraman-maraş’ta yaşayan ailesine verildi. Şehidin evine ve sokağa bayraklar asıldı. 

Astsubay Mehmet Muhammed Akay (22): Acı haberi, Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehidin evi, Türk bayraklarıyla donatılırken, taziye çadırı kuruldu. Akay ailesinin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Akay’ın, Toroslar ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği kaydedildi.

Uzman Çavuş Selman Cankara (26): Acı haber şehidin Adana’da yaşayan ailesine verildi. Evli ve 1 çocuk babası Cankara’nın babası Adil ile annesi Hatice Cankara büyük üzüntü yaşadı. Şehidin yakınları taziye için eve akın etti. Tek katlı eve gelen zabıtalar, binaya Türk bayrağı astı. 

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel (24): Şehidin acı haberi, Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. 7 kardeş olan Tüzel’in baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Baba Şuayip Tüzel, “Telefonla evvelki gün görüştüm. ‘Oğlum nasıl durum?’ dedim, ‘Baba çevremizi devamlı bombalıyorlar, 1.5 - 2 kilometre kenarları bombalıyorlar devamlı’ dedi. Geçen izinden dönerken de ‘Baba ben gidiyorum, şehit olacağım’ dedi bana” diye konuştu. Şehit annesi Gülten Tüzel de oğluyla yüz yüze en son 3 Şubat’ta görüştüğünü belirtti. 

Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz (25): Üniversite mezunu olan ve 5 yıldır TSK’de görev yapan Yılmaz’ın acı haberi, Bursa’da yaşayan ailesine verildi. Şehidin annesi Tülay Yılmaz fenalaşırken, sağlık ekibi müdahale etti. Fidan dikimi için memleketi Zonguldak Çaycuma’daki bahçesine giden baba Tacettin Yılmaz’ın da acı haberi burada aldığı öğrenildi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, mahalleli ve aile yakınları, taziye ziyareti için geldi. Ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Yılmaz’ın, evlenmek için para biriktirdiği öğrenildi. 

Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş (39): Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde ikamet eden ailesi acı haberle yıkıldı. 6 ay önce evlenen şehit Kurtulmuş’un eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. 

Piyade Uzman Çavuş Osman Ak (23): Şehidin acı haberi Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asılırken, sokağa taziye çadırı kuruldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Ak’ın, Silifke’de yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Uzman Çavuş Batuhan Tank (23): Şehidin acı haberi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Kısa süre önce Nida Demirezer ile nişanlanan oğlunun yaralı olduğunu öğrenip, Hatay’a giden baba Ahmet Turan Tank, aldığı acı haberle Kadirli’deki evine döndü. Şehit Batuhan Tank’ın dedesi Yaşar Tank’ın da 1977 yılında Kadirli’de bekçilik yaptığı sırada bombalı saldırı sonucu şehit olduğu kaydedildi.

Piyade Uzman Çavuş Adem Akın (30): Şehidin acı haberi, Tokat merkeze bağlı Uğrak köyünde yaşayan ailesine verildi. Şehit Akın, Raziye-Beytullah Akın çiftinin 10 çocuğundan en küçüğü. Şehadet haberiyle anne Raziye Akın ve ağabey Recep Akın, büyük üzüntü yaşadı. Haberin duyulmasının ardından çok sayıda kişi, taziye için şehidin evine akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehit Akın’ın İstanbul’da yaşayan diğer kardeşlerinin de acı haber sonrası memleketlerine dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Bekâr olan şehidin babası Beytullah Akın’ın 20 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şehit bugün toprağa verilecek.

Uzman Çavuş Ali Turgut (39): Şehidin Uşak’ın Banaz ilçesindeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Haberi alan şehidin annesi Sultan ve babası Ahmet Turgut, askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalışıldı. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

Uzman Çavuş Emin Yıldırım: Acı haber Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Akcurun Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Şehidin yakınları, gözyaşı dökerken, eve Türk bayrakları asıldı. Evin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. 

Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan (25): Acı haber Adıyaman Fatih Mahallesi’ndeki ailesine ulaşırken şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabaları teskin etti. Orhan ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Dört kardeşi olan Mehmet Orhan’ın yaklaşık üç yıldır TSK’de görev yaptığı öğrenildi. Orhan’ın cenazesi, bugün öğlen namazının ardından Yeni Mezarlık Camisi’nde yapılacak tören sonrası toprağa verilecek. 

Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23): Oğullarının şehadet haberine alan Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan baba Salih ile anne Fatma Korkmaz büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 

Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan (23): Şehidin İstanbul Bağcılar’da bulunan evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası İbrahim Alpaslan, “Vatan, devletimiz sağ olsun, gururluyuz, kendimizi zor tutuyoruz ama gururluyuz. Düşmanı sevindirmeyeceğiz, yeneceğiz bunları da, vatan sağ olsun. En son 2-3 hafta önce konuştuk, ‘Beni merak etmeyin iyiyim’ dedi” diye konuştu. Şehidin, ailesinin isteği üzerine İzmir’de toprağa verileceği öğrenildi.

Uzman Onbaşı Emre Baysal: İstanbul Sancaktepe’deki Baysal ailesinin evine de şehit ateşi düştü. Şehidin evine ve sokaktaki tüm evlere Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehit Baysal için bugün Pendik’te bulunan 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlenecek. Şehidin nişanlı olduğu öğrenildi. Şehidin dayısı Umut Başal, “Allahım bayrağımızı indirmesin. Yüce Mevla şehitlerimizi yüceltsin. Nisanın 20’sinde düğün olacaktı. Evini tuttu, eşyasını aldı. Nasip olmadı. Şehitlik mertebesine yükseldi. Ne diyeyim konuşması çok zor” dedi.

Uzman Onbaşı Tayfun Pekel (28): İstanbul Sultangazi’de bulunan şehidin babasının evine Türk bayrakları asıldı. Amcası Hasan Pekel, “Telefonla görüşüyorduk, en son yeğenimi aramış, ‘Hakkınızı helal edin’ demiş” diye konuştu. Şehidin cenazesi Samsun’da toprağa verilecek.

Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (23): Şehidin Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki ailesine de acı haber ulaştı. 7 kardeş olan Ahmet Saygılı’nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi. 

 Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz (24):  acı haberi memleketi Kayseri’nin Develi ilçesindeki ailesine verildi. Acı haberin alınmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. 

Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağtur: Şehidin acı haberi, memleketi Batman’ın Sason ilçesindeki ailesine verildi. Sağlık ve jandarma ekipleri şehidin ailesini teskin etti. Eve Türk bayrağı asıldı. 

Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya (23): Şehidin Adana Osmaniye Kale Mahallesi’ndeki evine Türk bayrakları asılırken, anne Döne Akkaya ile baba Ali Akkaya gözyaşı döktü. Akkaya için merkeze bağlı Ağacabey Camisi’nde dün cenaze töreni düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, şehidin yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Bakan Akar, törende şehidin babası Ali Akkaya’ya başsağlığı dileklerini iletti. Anne Döne Akkaya, güçlükle ayakta durabildiği için törene sedyeyle getirildi. Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omzuna alınan şehit Akkaya, götürüldüğü Bahçe Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Yüzbaşı Süleyman Şahin (35): Askeri yetkililer, Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Ankara Yenimahalle ilçesi Serhat Mahallesi’ndeki evine giderek acı haberi eşi Nuray ile babası Mehmet ve annesi Arzu Şahin’e iletti. Şehidin evine ve çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı, belediye ekiplerince evin önüne taziye çadırı kuruldu. Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural, Şahin ailesini evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti. Şahin ailesinin yakınları da haberi alır almaz şehidin evine geldi. Şehit Şahin’in, Yasemin (2) ve Mehmet Selim (6) adında iki çocuğu vardı. 

Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara (25): Uzman Onbaşı Recep Bekir (24) ile Sözleşmeli Er Birhan Er’in (21) Tekirdağ’daki ailelerine de acı haber verildi. Şehit Nihat Kara’nın ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olduğu, 2018 yılında uzmanlık sınavını kazandığı öğrenildi. Geçen yıl Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda kolundan yara alıp gazi olan Kara’nın, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki birliğinden 2 gün önce gönüllü olarak İdlib’e gittiği kaydedildi.

Piyade Teğmen Bayram Olgun (26): Şehidin acı haberi memleketi Konya’daki ailesine verildi. 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Olgun’un baba evine Türk bayrağı asıldı, yakınları da eve akın etti. Bekâr olan şehit Olgun’un yaklaşık 2 ay önce babası İrfan Olgun’un vefat ettiği ve birliğinden izin alıp babasının cenazesine katıldığı belirtildi. Şehit Olgun’un, mahalledeki berber arkadaşına tıraş olurken “Arkadaşlarım orada çatışıyor. Ben cenaze için geldim. Belki bu son tıraşım olur” diyerek sohbet ettikten sonra o gece birliğine döndüğü öğrenildi. Olgun’un cenazesinin bugün Tepekent Mahallesi’nde defnedilmesi bekleniyor.

www.netturk.com.tr