NET TÜRK - CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlere günler kala şok açıklamalarda bulundu.

"UYGUN ANI BEKLİYORUZ"

Kandil'in Türkiye için artık yakın bir hedef olduğuna dikkat çeken Soylu, "Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef. Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma merkezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir. Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz. Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi" şeklinde konuştu.

"YAKIN BİR ZAMANDA GÖRECEKSİNİZ"

Operasyonun tarihine ilişkin de açıklamada bulunan Soylu, "Türk halkı yakın zamanda kahramanlarımızı Kandil'de görecek" dedi.

"YENİ BİR DARBE PLANLARI VAR"

FETÖ ile ilgili çok çarpıcı bir açıklama yapan Soylu, "Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. FETÖ, sübliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor. Ülke içinde tehdit oluşturabilecek FETÖ hücreleri var" dedi.